Часопис ТРАГ

Часопис ТРАГ

Група књижевника окупљена око врбаске библиотеке: Ђорђо Сладоје, Мирослав Алексић, Небојша Деветак, Благоје Баковић и Бранислав Зубовић, у марту 2005. године, покренула је Часопис за књижевност, уметност и културу „Траг”.

Часопис је првенствено књижевног карактера, па су у највећој мери заступљени: савремена поезија и проза, књижевна критика и есејистика, преведена литература, књижевна историја и теорија. „Траг” се бави и музичким, филмским и ликовним стваралаштвом, као и културним наслеђем врбаског краја.

За првог главног и одговорног уредника је изабран Ђорђо Сладоје, а уредништво су сачињавали истакнути књижевници: Небојша Деветак, Мирослав Алексић, Благоје Баковић, Емсура Хамзић, Никола Шанта и Бранислав Зубовић. Данас је „Траг"  један од најистакнутијих часописа када је у питању српска књижевна периодика. 

Часопис излази четири пута годишње у обиму од 10 штампарских табака. У једном броју се објаве прилози од око тридесетак аутора, а готово да нема значајнијег нашег писца који своје радове није објавио у „Трагу". Прилози се шаљу искључиво у електронској форми на електронску пошту: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Уредништво:

Мирослав Алексић, Благоје Баковић, Драгица Ужарева, Никола Шанта, Светислав Шљукић и Павле Орбовић

Главни и одговорни уредници:

– Ђорђо Сладоје (2005-2009);

Небојша Деветак (2010-2017);

Бранислав Зубовић (2017-)