Квиз за средњошколце у ЈБ "Данило Киш"

Врбаски средњошколци, ученици три средње школе - Гимназије "Жарко Зрењанин", Средње стручне школе "4. јули" и Средње медицинске школе "Козма и Дамјан", започели су јуче такмичење у серији "библиоквизова" које је за њих припремила Јавна библиотека "Данило Киш".

Укупно 36 ђака распоређено је у девет екипа од по четири ученика и сваку школу представљају три тима. Квиз је осмишљен по угледу на такозване паб квизове, веома популарне у свету последњих деценија. Питања су из опште културе - појаснио је Дарко Крчмар, радник ЈБ "Данило Киш", иначе и сам учесник бројних телевизијских и других квизова. често и организатор ове врсте забаве у локалима у општини Врбас.

Циљ организовања квиза је популарисање књиге, читања, библиотеке, али и намера да се кроз игру и дружење види колико учесници познају свет који их окружује, да провере али и прошире своја знања из различитих области. За све ученике организатор је припремио награде, а за најуспешније и специјална изненађења. Најбоља екипа биће позната 22. фебруара - на Дан ЈБ "Данило Киш".

Прилог ТВ Бачка

 

Извор: vrbas.net

Повежимо се